divendres, 25 de gener de 2019

FOMENTEM EL GUST PER LA LECTURA


FOMENTEM EL GUST PER LA LECTURA

A la nostra escola ens proposem fer dels nostres alumnes uns bons lectors. Considerem que la lectura és un instrument fonamental en el procés de coneixement i de maduració personal dels nens i nenes. Les bones lectures poden deixar empremta, desperten interessos i emocions, alimenten la fantasia i ajuden al desenvolupament de la creativitat dels infants. Gràcies a la lectura podem anar construint un pensament personal des del nostre punt de vista, alhora que ens ensenya i ens deixa conèixer altres formes de viure i de pensar. 

Però som molt conscients que per afavorir l’adquisició del gust per llegir s’han de promoure activitats que posin en contacte els infants amb els llibres i calen també adults que estimin els llibres. Per això fa anys l’escola va posar en marxa un Pla Lector que inclou activitats com “l’Apadrinament Lector” i “Llegim tots alhora”, d’entre altres que permeten sistematitzar estones de lectura a l’escola des d’un punt de vista més lúdic.

Per tot això quan ens vam assabentar de la campanya ‘Fas 6 anys. Tria un llibre’ vam pensar que seria quelcom més que una aliada per l’assoliment del nostre objectiu. Aquesta campanya vol estimular els hàbits de lectura dels infants de 6 anys ja que té com a objectiu que els nens i les nenes descobreixin les llibreries amb un adult, i que aprenguin a donar valor al llibre. Si els vostres fills aquest 2019 han fet o faran 6 anys, rebran a casa una targeta que els convidarà a anar a la llibreria més propera. Allà podran bescanviar la targeta pel llibre infantil que més els hi agradi per un import de fins a 13€.

A la mestra de 1r, la Laia Vernet i Massó, se li va ocórrer que un cop adquirit el llibre estaria bé animar als alumnes de l’escola a que el portessin a classe i el llegissin en veu alta de manera que tots coneguin les diferents històries i aventures. Certament, està sent una activitat molt valorada pels alumnes doncs gaudeixen llegint els seus llibres i escoltant les històries que expliquen els altres companys.

A més a més, aquesta iniciativa ha estat aclamada per la Consellera de Cultura Laura Borràs, que mitjançant un tuit agraïa a la Laia la implicació dels mestres per aconseguir fer de la lectura un hàbit.UN INFANT QUE LLEGEIX ÉS UN ADULT QUE PENSA”

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada