divendres, 3 d’abril del 2020

PROPOSTES VACANCES DE SETMANA SANTA


Durant aquesta Setmana Santa com són vacances us proposo fer si voleu, diferents activitats divertides relacionades amb la PASQUA!!




VIDEOS


L'ORIGEN DE L'OU DE PASQUA
Sabeu per què les mones porten ous i pollets? d'on surt la tradició? no us perdeu el video!

COM ES PREPARA UNA FIGURA DE XOCOLATA EN FORMA DE MONA?
https://www.ccma.cat/tv3/super3/infok/com-es-prepara-una-mona/video/5590029/

RECEPTA: FEM PESSIC DE MONA DE PASQUA:
Una base de cacau, recoberta de xocolata i coronada amb un ou de xocolata.
 Aquí teniu el video:


CANÇONS






JOCS D'ORDINADOR

JOC CLIC PASQUA: 

FEM LA MONA:


PINTEM MANDALAS





JOCS PER JUGAR EN FAMÍLIA

- JOC DE BUSCAR ELS OUS

Us proposo una manualitat que després es convertirà en un joc.
Primer de tot necessitem cartolines o papers. Amb un retolador o amb un llapis fem el contorn d'un ou. Cada nen haurà de pintar-lo al seu aire, amb els dibuixos i colors que vulgui i després els haurà de retallar. Quan tinguem tots els ous, que poden ser 10 i així treballem els nombres també, podem organitzar un joc; amagarem els ous pel jardí o pel menjador de casa perquè els nens els trobin. En el jardí pot ser entre les plantes, darrera d'un test.... i al menjador pels que no tenen jardí pot ser, sota un coixí del sofà, sobre el moble una mica amagadet, etc. Deixeu-los una mica a la vista perquè els puguin trobar. El guanyador serà qui recolli més ous, o tots si és fill únic i com a premi li podem donar un ou de xocolata!!! Després si us ha agradat podem fer-ho al revés, que els nens els amaguin i vosaltres els heu de trobar. Espero que us ho passeu molt bé!!! 


- CARRERA DE RELLEUS

El joc consisteix en passar d'un en un, ous de xocolata amb una cullera d'un a l'altre (el pare o la mare li passen al fill) on s'hauràn de posar sense tocar amb les mans  a dins d'algún recipient. Guanya qui posa més ous a dins sense que li caiguin al terra. 

- POSEM EL BEC AL POLLET

Sabeu el joc de posar la cua a l'ase? Doncs aquest és igual però posant el bec (pic) en el pollet.
Dibuixarem en una cartolina la sil·lueta d'un pollet amb els ulls però sense el bec, i el penjarem a la paret. Després farem un bec i li posarem un tros de cinta adhesiva al darrera. A continuació s'escull un jugador que haurà de posar el bec al pollet amb els ulls embenats. Quan no vegi res se'l col·loca davant del dibuix del pollet, se li fa donar un parell de voltes sobre sí mateix, i en acabat, ha d'intentar posar el bec en el lloc correcta del pollet, seguint les instruccions que li va donant la resta de la família. El jugador no pot tocar el dibuix abans de posar-hi el bec.Quan creu que ja sap on va, estira el braç i el col·loca. Els resultats són tan estrafolaris que és molt divertit!
Exemple de pollet:

 
MANUALITATS DE PASQUA

Us proposo algunes manualitats per si voleu fer o tot el que se us ocurreixi!!!

titella de pollet

pintem ous durs amb pintura

estampació amb taps de suro fen pollets

estampació


conillets amb tubs de cartró

ESPERO QUE US HO PASSEU MOLT BÉ!!!!

PETONEEEEETS!!!!

correu electrònic:    lfabregat@escolaestel.net